2017 / 2018

Prosinec – Santa Claus Cup 2017 Brno 

Krásná předvánoční atmosféra byla na tomto tradičním závodě cítit všude po stadionu. Dobře naladěné byly i týmy Tempo a Gemini. Týmu Gemini se volná jízda velmi zdařila a i když jim los přiřkl čtvrté startovní číslo, už během jízdy bylo jasné, kdo je favoritem soutěže. Efektní jízda na hudbu z filmu Zorro, estetika provedení i  technicky velmi zdařilá jízda vynesla Gemini na stupínek nejvyšší v kategorii mladšího žactva. Týmu Tempo, účastnícího se taktéž kategorie mladší žactvo, se jízda taktéž zdařila, děvčata vypadala na ledě velmi pěkně a snažila se o co nejlepší provedení své jízdy. Bodové ohodnocení jim přiřklo páté místo v kategorii. Gratulujeme děvčata!

Umístění Gemini – 1. místo, Tempo – 5. místo

 

Leden – Mozart Cup 2018 Salzburg 

V sobotu 27.1. vyjely týmy Gemini a Tempo na tradiční závody v rakouském Salcburku. Tyto závody jsou typické pro vysokou účast kvalitních týmů jak z Evropy, tak z Ameriky i Austrálie. Bylo tomu tak i tento rok a děvčata i trenérky měly dostatek příležitostí čerpat zkušenosti i inspiraci od ostatních účastníků. V neděli byl pro oba naše týmy hlavní den, kdy brzy z rána absolvovaly rozjížďky na ledě a odpoledne potom předvedly své volné jízdy. Týmu Gemini se i přes penalizaci jednoho bodu za spadlou ozdobu z hlavy na led podařilo vybojovat 3. místo. Jízda se jim velmi povedla a rychle si získaly publikum i televizního komentátora, který velmi chválil choreografii. I tým Tempo zabojoval a i přes početnou starší konkurenci dokázala děvčata zajet velmi přesnou a čistou jízdu. Patří jim krásné 5. místo.

Umístění Gemini – 3. místo, Tempo – 5. místo

 

Únor – Mistrovství ČR a přebory 2018 Příbram

Dne 24.2. v sobotu se jihlavské týmy Gemini a Tempo zúčastnily Mistrovství ČR a přeborů 2018 v Příbrami. Aby vše probíhalo hladce, vydaly se oba týmy do Příbrami již v pátek odpoledne. V sobotu se tak již naplno mohly věnovat přípravám a povinným tréninkům před samotným zahájení soutěže. Týmu Gemini se po zdařilé jízdě, a to i přes absenci některých nemocných bruslařek, podařilo na mistrovství vybojovat 2. místo. To týmu stačilo, aby se udržel na 1. místě Českého poháru ČKS v kategorii mladší žactvo. Gemini si tak přebraly celkem dvě krásná ocenění. Děvčata z týmu Tempo se také velmi snažila o co nejlepší jízdu. Při jízdě se usmívala a působila uvolněně. Výsledná známka jim přiřkla 5. místo. 

Umístění MČR Gemini – 2. místo, Český pohár – 1. místo, Tempo – 5. místo

 

Březen – Budapest Cup 2018 Maďarsko 

Ve čtvrtek 1.3. se navzdory tomu, že si děti v Jihlavě užívaly jarních prázdnin, vydaly týmy Gemini a Tempo reprezentovat Českou republiku na tradiční velkou mezinárodní soutěž Budapest Cup v maďarské metropoli. Tempo mělo ve své kategorii pre-juvenile týmy z Maďarska a Chorvatska. Gemini ve své početné kategorii juvenile soutěžily s týmy z Maďarska, Ruska, Polska, Německa, Itálie, Rakouska, Chorvatska a Nizozemí. Několik děvčat muselo zůstat kvůli onemocnění doma, což znamenalo na poslední chvíli pozměnit sestavu pro menší počet bruslařek. Gemini se se změnou ale statečně popraly a jejich jízda se velmi zdařila. Vysloužily si krásné 5. místo. Děvčata z Tempa zajela čistou a velmi hezkou jízdu. Ve své kategorii dostala nejvyšší počet bodů, což znamenalo 1. místo! Děvčata takový úspěch nečekala a tak došlo i na slzičky štěstí. Moc všem bruslařkám děkujeme za reprezentaci a gratulujeme k velkému úspěchu celé výpravy do Maďarska.

Umístění Gemini – 5. místo, Tempo – 1. místo

 

Březen – Wolfs Cup 2018, St. Pölten, Rakousko 

Zatímco na podzim 2017 u nás v Jihlavě soutěžily rakouské děti na oblíbené akci Jihlava Trophy, Gemini a Tempo jeli počátkem března na oplátku k nim na Wolfs Cup 2018. „V rámci fondu malých projektů jsme navázali s tímto oddílem přátelskou spolupráci. Máme v plánu několik společných campů a soustředění.“ Říká trenérka Linda Haferníková.

Umístění Gemini – 1. místo, Tempo – 1. místo

 

Březen – Jihlavský ježek 2018 

V sobotu 24.3. nastal velký den na jihlavském Horáckém zimním stadionu. Dlouhodobé a pečlivé přípravy celého klubu krasobruslení vyvrcholily zahájením mezinárodních závodů v synchronizovaném bruslení Jihlavský ježek. Tyto závody jsou u českých i zahraničních týmů stále oblíbenější a tak se jich na letošní soutěž přihlásilo 36. Týmy Tempo i Gemini se těšily, až budou moci předvést své výkony na domácí půdě. To se oběma týmům skutečně povedlo díky zdařilým volným jízdám. A tak oba kralovaly ve svých soutěžních kategoriích. Tým Tempo vyhrál kategorii pre-juvenile a děvčata z Gemini získala zlato ve kategorii juvenile. GRATULUJEME!!!

Umístění Gemini – 1. místo, Tempo – 1. místo