2016 / 2017

Prosinec – Santa Claus Cup 2016 Brno

O čtvrté adventní sobotě se týmy Gemini a Tempo zúčastnily každoročního závodu Santa Claus Cup v Brně. Soutěž byla jako vždy příjemně provoněná předvánočním časem. Děvčatům se jízdy povedly. Starší Gemini na ledě působily zkušeně, jejich jízda vypadala svěže a byla bez větších chyb. Proto se Gemini, soutěžící v kategorii mladší žactvo, oprávněně radovaly ze druhého místa. Mladší tým Tempo, soutěžící vůbec poprvé, se se svou jízdou umístil na místě šestém. Držíme všem pěsti na dalších závodech.

Leden – Mozart Cup Salzburg 2017

V sobotu brzy ráno se týmy Gemini a Tempo vypravily do rakouského Salzburgu na tradiční mezinárodní krasobruslařský závod Mozart Cup. Salzburg je tentokrát přivítal svou bílou zimní nádherou. Týmy nejprve navštívily zimní stadion, aby se podívaly za závod ISU juniorské kategorie a poté se vypravily do tamního přírodovědného muzea, kde strávily velkou část odpoledne. Navečer se ubytovaly v hotelu, děvčata se navečeřela a šla poměrně brzy spát. V neděli ráno proběhl povinný trénink před rozhodčími a pak už započaly nezbytné přípravy na samotný závod. Děvčata se na soutěž těšila. Jízdy se oběma týmům povedly, až na menší pád bruslařky v Gemini týmu. Tento pád znamenal bodovou penalizaci. Gemini se umístily v kategorii Juvenile na šestém místě a tým Tempo na sedmém místě.

Únor – Jihlavský ježek 2017

Dne 11. 2. se konal tradiční závod Jihlavský ježek, na který se Gemini vždy velmi těší. Soutěž pořádá domácí oddíl krasobruslení při Dukla Jihlava – mládež. Je příjemná svou atmosférou a vlídným publikem. Gemini proto svou jízdu zajely velmi dobře, bez větších chyb s úsměvem na obličeji. Bylo vidět, že si skutečně atmosféru užívají. Menší děvčata z týmu Tempo jela závodní jízdu v Jihlavě poprvé. Jejich jízda byla veselá, rozpustilá. V nejvíce obsazené kategorii Juvenile se Gemini umístily na krásném 3. místě. Tempo se umístilo na 6. místě. Tím se oba týmy kvalifikovaly na Mistrovství ČR, které se bude konat 26. 2. 2017 v Havlíčkově Brodě.

Únor – MČR a přebory 2017 Havlíčkův Brod

Mistrovství republiky a přebory v synchronizovaném bruslení jsou vrcholem sezóny pro každý tým. Tak tomu je i v případě týmů Gemini a Tempo. MČR a přebory 2017 tentokrát organizovala Dukla Jihlava – mládež, oddíl synchornizovaného bruslení na zimním stadionu v Havlíčkově Brodě. Děvčata se pečlivě připravovala. Tým Tempo měl navíc na mistrovství svou premiéru. Oběma týmům se jízdy za krásné atmosféry, kterou připravilo publikum, velmi povedly. Gemini se v kategorii Juvenile umístily na krásném 3. místě a tým Tempo se umístil na 6. místě. Gratulujeme děvčata!

Březen – Budapest Cup 2017

V sobotu brzy ráno se týmy Gemini a Tempo vydaly na svou premiéru na každoroční mezinárodní soutěži Budapest Cup v maďarské metropoli. Sobotní odpoledne strávila děvčata s komentovanou prohlídkou v centru Budapeště, která si získala jejich srdce. Po večeři v hotelu šla všechna děvčata brzy spát, aby načerpala síly na náročný nedělní závodní den. Po snídani se oba týmy vydaly na zimní stadión, proběhla rozcvička, převléknutí do tréninkových šatů, a povinný trénink před rozhodčími. Odpoledne začal samotný závod. Kategorie juvenile byla početná s velmi kvalitními týmy. Tým Gemini zajel jízdu s menšími chybami, i přesto se jim podařilo bodově předehnat svého národního soupeře Polárky Pardubice. Umístil se na krásném sedmém místě. Tým Tempo si získal po vyjetí na led srdce diváků. Svou jízdou se umístil na 13. místě.

Duben – SYS St. Pölten 2017

Posledním výjezdem závodní sezóny 2016/2017 týmů Gemini a Tempo byl rakouský St. Pölten. Tým Gemini obsadil ve své kategorii první místo a tým Tempo se umístil druhý.