2015 / 2016

Prosinec – Santa Claus Cup 2015 Brno

V brněnské hale bylo na co se dívat. Všechny týmy, které se sem sjely z celé republiky a z Maďarska, ukázaly nápadité volné jízdy, široké zázemí samotných závodníků a stovky diváků na tribuně. Závod provázela přátelská atmosféra, jak tomu v synchronizovaném bruslení zvykem,“ popisuje dění v hale, která je domovským stánkem hokejistů extraligové Komety Linda Haferníková.

Tým Gemini zaznamenal obrovský pokrok oproti loňské sezoně. „Loni jsme posbíraly všechna poslední místa, kam jsme přijely. Každý začátek je těžký, jak se říká… Letos jsme vsadily na poctivou přípravu, už od letního soustředění se snažíme děvčata vést jako zkušenější bruslařky,“ říká Haferníková. Malé krasobruslařky obsadily ve své kategorii bronzovou příčku, za sebou nechaly čtyři týmy soupeřek.

Umístění – 3. místo, kategorie mladší žákyně

Leden – Mozart Cup 2016 Salzburg

Mozart Cup 2016V sobotu 23.1. jsme se vydaly brzy ráno vstříc prvnímu mezinárodnímu dobrodružství na ledě. Dějištěm debutu na mezinárodní půdě byl rakouský Salzburg. Celý den nádherně sněžilo. Užili jsme si komentovanou procházku bílým Salzburgem. Průvodcem byla naše trenérka Linda, která tu několik let žila se svou rodinou.

V neděli 24.1. ráno jsme si po snídani zatrénovaly na ledě. Samotný závod naší kategorie Juvenile začal po 16.hodině odpoledne. Všechny jsme se těšily, až vyjedeme v šatech na led. Svou jízdu jsme zajely od srdce a s úsměvem, jak jen to nejlépe šlo. Snaha nám vynesla druhé místo, ze kterého jsme radostí pištěly. Přesto budeme nadále pilně trénovat, abychom se ještě zlepšily.

Únor – Mistrovství ČR v Pardubicích

V neděli 28.2.2016 se tým Gemini (starší děvčata) zúčastnil mistrovství ČR v synchronizovaném bruslení v pardubické Tipsport aréně. Děvčata odjela brzy ráno společně s dalšími dvěma týmy HC Dukly Jihlava mládež za novým dobrodružstvím na ledě. I když se děvčata při jízdě koncentrovala, došlo k menším chybičkám, které tým připravily o body. Po předchozích úspěších se sice dostavilo menší zklamání, ale Český pohár zakončily Gemini na třetím místě z šesti týmů. Blahopřejeme!

Březen – Zell am See

Dne 5.3. jsme se jako celý tým, tedy Gemini I. a i Gemini II. zúčastnily závodu v rakouském Zell am See v konkurenci rakouských a německých týmů. Soutěžní den se vyvíjel skvěle. Absolvovaly jsme rozcvičku u jezera nedaleko zimního stadionu, poté i oficiální trénink na ledě. Oba týmy trénovaly bez chyb, sklízely potlesk od diváků z tribun. Pak se závod časově posunul do pozdních večerních hodin a to už se našim týmům prodlužovaly závodní návyky. K jízdě však nastoupily zodpovědně a s úsměvem. Po trojitých skocích z předešlé kategorie sólistů však na neupraveném ledě zůstaly nástrahy, které Gemini doposud nepoznaly. Po několika pádech už při rozjížďce jsme zjistili, že led je samá díra! Vylézala dokonce i kari síť. Lehounké dívky se nevyhnuly pádům, kterým snad ani nešlo zabránit. Stříbro (Gemini I.) a bronz (Gemini II.) si všechny zasloužily, pro všechny byl závod velikou zkušeností.

Březen – Jihlavský ježek 2016

V sobotu 26.3. organizoval klub Dukla Jihlava mládež, oddíl krasobruslení, další z pravidelně se konajících soutěží v synchronizovaném bruslení. Jihlavského ježka se účastní i týmy ze zahraničí, tento rok přijely týmy z Maďarska a Německa.

Závody měly od rána velice příjemnou a uvolněnou atmosféru. Jihlavské bruslařky týmu Gemini si proto celý den maximálně užily. Pro závod se Gemini rozdělily do dvou týmů – Gemini I. a Gemini II.. Děvčata se zapsala do nejmladší kategorie, to jim však nezabránilo, aby si navzájem oba týmy držely pěsti. Nejprve svou sestavu bez větších chyb a pádů odjely Gemini I. a jako třetí z deseti týmů kategorie Juvenille vyjely na led Gemini II.. Svou jízdou si diváky podmanily a sklidily zasloužený potlesk. Gemini I. se po odjetí všech týmů umístily na 5.místě a Gemini II. na 10.místě.

Děkujeme všem, kteří se podíleli na organizaci závodů. Příští rok se opět těšíme na viděnou… !